Snorkeskinne

Snorkeskinner kan afhjælpe symptomer som søvnløshed, koncentrationsbesvær, træthed og hovedpine forårsaget af snorken og obstruktiv søvnapnø. Det er snorkeskinnernes formål at øge svælgvolumen og åbne luftvejene når/mens man sover. Derved forebygges vibrationerne af svælgvæggen, som resulterer i snorken. Snorkeskinner virker ved at sikre en mandibulær protrusion, med andre ord bliver underkæben fastlåst i en fremskudt position.

Hvem kan bruge en snorkeskinne?

Snorkeskinner er udviklet til voksne for at eliminere, eller i hvert fald formindske, snorken og let til middelsvær søvnapnø, og de bliver lavet efter mål til hver enkelt patient.

Hvordan opleves det for patienten?

Patienten skal vænne sig til at bruge skinnen de første nætter. De fleste patienter oplever en let ubehagelig følelse i kæben eller tænderne. Disse symptomer er dog af kort varighed, og indenfor to uger er langt de fleste patienter blevet vant til at sove med skinnen.
Det er muligt, at patienten mærker en forandring i sammenbiddet om morgenen. Denne fornemmelse forsvinder som regel indenfor en time. At tygge på tyggegummi i 5-10 minutter kan fremskynde kæben til at vende tilbage til sin normale position. Det er dog vigtigt at monitorere patientens bid og kæbestilling i de normale efterfølgende kontrolbesøg. Der kan være risiko for en let forandring, som må vurderes individuelt i relation til de fordele, som patienten oplever.